VÁNOČNÍ KRABICE OD BOT

06.12.2016 08:29

Vánoční krabice od bot

aneb

Děti, kterým můžeme zpříjemnit život, nežijí vždycky jen stovky kilometrů od nás

  

    Již třetí týden probíhá na naší škole akce nazvaná ,,Vánoční krabice od bot“, která je  součástí předvánočního celorepublikového projektu. Ten původně pochází z Ameriky z dob padesátých let minulého století. Odtud se rozšířil dále do Evropy. Před šesti lety se dostal také k nám - tehdy pod názvem ,,Děti dětem“.

  Základním principem projektu je pomoci a udělat radost dětem, které to opravdu potřebují.

   Naši studenti si obstarali krabice ,,od bot“ a podle seznamu ohrožených dětí, které v něm vyjádřily svá přání ,,pod stromeček“, pak krabice plní.  Jedná se často o přání velice skromná. Najednou si člověk uvědomuje, že mnohých věcí, které považuje za samozřejmé, se jinému nedostává. Zarazí se nad přáním hygienických potřeb nebo nějaké sladkosti.

   Současná společnost je založena především na materiálních principech a my máme prostřednictvím tohoto projektu možnost na chvíli se zamyslet ne pouze nad sebou, ale i nad těmi, kteří se narodili a vyrůstají v rodinách ( často neúplných)s tak tíživou situací, že ,,Vánoční krabice od bot“ může být jediným dárkem, které  dítě  pod stromečkem najde.

   Do našich tříd, kde se balí do ozdobného papíru připravené krabice s konkrétním jménem a věkem dítěte, jež balíček obdrží, se dostala vánoční atmosféra o něco dřív, než tomu obvykle bývá. Teď ještě zbývá doručit krabice těm, kterým, jak si všichni přejeme, udělá tu správnou radost.

                                                                                                                -MK-