Prodlužování řas - kosmetické služby - 1.6. 2016

06.06.2016 10:04

Dne 1. června 2016 byly žákyně oboru kosmetička v provozovně seznámeny s technikou prodlužování řas „řasa na řasu“. Předvedení tohoto úkonu se velmi dobře zhostila slečna Monika Brabcová, které touto cestou ještě jednou děkujeme.

Nejprve nám byla celá metoda představena teoreticky, poté následovala praktická provedení kompletní aplikace na obě oči modelky.

V teoretické části nám mimo historie a původu této technologie byly představeny jednotlivé druhy řas. Tyto se dělí podle zakřivení, tloušťky, délky a také tvaru. Nedílnou součástí aplikace je také kvalitní lepidlo, které udrží řasy na místě až několik týdnů. Dozvěděly jsme se také jak připravit řasy před aplikací, čemu se v domácí péči vyhnout, jak se k řasám chovat prvních 24 hodin i v následných týdnech, aby nám vydržely co nejdéle. Také nám bylo řečeno, jaké chyby při aplikaci můžou způsobit předčasné vypadávání řas.

Před samotnou aplikací zopakovala a zdůvodnila slečna Brabcová postup provedení této techniky. Dále nám ukázala jak a podle jakých kritérií vybrat vhodné řasy pro danou modelku. Celý základní úkon bez ozdob trvá i 3 hodiny a je to velmi titěrná práce náročná na přesnost. Velmi důležitá je také opatrnost, protože na víčku je velmi tenká a citlivá kůže.

Na konec bylo modelce znovu zdůrazněno, jak o řasy pečovat a doporučeno doplnění za 4 týdny. Oči byly krásně a přirozeně zdůrazněny jak dokazují fotografie.

 

Mgr. Pavla Kremerová, učitelka odborných předmětů