ODBORNÁ PRAXE VE ŠVÝCARSKU únor 2011

21.02.2011 04:57

Vedení školy se podařilo zajistit pro naše studenty oboru Mechanik seřizovač - mechatronik měsiční odbornou praxi u společnosti Fritz Studer AG ve městě Thun, ve Švýcarsku. Společnost Fritz Studer AG je dlouholetý výrobce hrotových brusek, které vyváží do celého světa. Více o společnosti na www stránkách www.studer.com

Praxe se účastní naši studenti pan Jiří Břinčil a pan Miroslav Juhasz, žáci 4-tého ročníku. Pro svoji praxi mají předepsaný pevný studijní plán, kde se seznámí s montáží a výrobou přesných brusek na kulato s CNC řízením a dále s principy servisní práce u zákazníka. Jejich odborným poradcem na praxi je náš bývalý student, pan Jan Jarkovský, který je již třetím rokem zaměstnancem společnosti Fritz Studer AG jako servisní technik a svými znalostmi, vystupováním a reprezentací společnosti dokazuje, že český odborník má otevřené dveře do světa.

Vedení školy připravuje pro naše studenty tyto možnosti a věří, že zkušenosti získané na zahraniční odborné praxi, studenti ve své životní praxi mnohonásobně zúročí.

 

Přejeme studentům příjemnou měsíční praxi.

Vrcholek Jungfrau (4.158 m.n.m.), masiv úpoblíž města Thun

 

Velmi přesná bruska STUDER S 12 pro sériovou výrobu