21. Mezinárodní veletrh fiktivních firem

19.03.2015 07:09

Ve dnech 17. až 19. března 2015 se naše Střední odborná škola Čelákovice, s. r. o. zúčastnila 21. mezinárodního veletrhu fiktivních firem. Tento veletrh se konal na Výstavišti Praha – Holešovice. Na veletrhu se nacházely jak tuzemské fiktivní firmy, tak i zahraniční fiktivní firmy (např.:z Austrálie, Itálie, Slovenska, Belgie, Německa, Ruska atd..), které mezi sebou soupeřily o umístění na veletrhu.

Zástupci naší Střední odborné školy představili svoji fiktivní firmu (V)Čelaphone, s. r. o., která se zabývá telekomunikací a je na trhu již od roku 2013. Zde studenti soutěžili o nejlepší prezentaci, nejlepší stánek, a nejlepší katalog firmy, jako na minulém veletrhu, který se konal na Obchodní akademii Vinohradská v Praze 2. Byl vyhlášen i absolutní vítěz Mezinárodního veletrhu.

I když naši zástupci fiktivní firmy napravili nedostatky a splnili nově vytyčené cíle z minulé soutěže, nejvyšších míst nedosáhli. Přesto však musím všem zúčastněným spolužákům poděkovat a ocenit jejich přístup. Poděkování patří rovněž i paní profesorce Ing. Michaele Klimčikové za metodické vedení fiktivní firmy a provázení celým veletrhem.

 

Aneta Kubánková, 2. ročník nástavby podnikání